Σεβόμαστε το περιβάλλον

Χρησιμοποιούμε ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή ζεστού νερού.

Βιωσιμότητα

Σεβόμαστε το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας.

Στο Delfino Blu Boutique Hotel, ενδιαφερόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος χωρίς να υποβαθμίζουμε την ποιότητα της διαμονής σας. Για το λόγο αυτό, έχουμε δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή και έχουμε εκπαιδεύσει το προσωπικό μας έτσι ώστε να πληρούμε αυτές τις προδιαγραφές.

Το ξενοδοχείο μας έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με σεβασμό στην τοπική κουλτούρα και τη Βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και με έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κέρκυρας.
Έχουμε σχεδιάσει τον προαύλιο χώρο και έχουμε δημιουργήσει ένα δωμάτιο στο ισόγειο του κτηρίου ώστε να είναι προσβάσιμο από ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.
Μέσω συστήματος βιολογικού καθαρισμού, εξοικονομούμε νερό ποτίζοντας τον κήπο μας με τα υγρά απόβλητα του ξενοδοχείου, αφού πρώτα φιλτραριστούν μέσω του βιολογικού καθαρισμού. Για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση νερού, χρησιμοποιούμε ένα υπόγειο σύστημα άρδευσης.
Χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, ζεσταίνουμε νερό για τα μπάνια των δωματίων και για την λειτουργία της κουζίνας, κάτι που είναι ενεργειακά αποδοτικό χωρίς να απελευθερώνει καυσαέριο στο περιβάλλον.
Όλα τα δωμάτιά μας είναι φωτεινά και ευάερα με θερμοηχομονωτικά διπλά τζάμια, ώστε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για φυσικό εξαερισμό.
Λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας χρησιμοποιούνται σε όλες τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.
Διαθέτουμε δικά μας πλυντήρια για πλύσιμο και στέγνωμα λινοσκεπασμάτων, πετσετών και κουβερτών με βιοδιασπώμενα, φιλικά προς το περιβάλλον απορρυπαντικά.
Χρησιμοποιούμε σύστημα αντίστροφης όσμωσης για φιλτράρισμα νερού, ώστε να είναι ασφαλές προς κατανάλωση, χωρίς μικροοργανισμούς, μικρόβια και άλατα.

Σκοπός μας είναι να αναπτερώσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των πελατών μας και να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Για το λόγο αυτό, ενημερώνουμε τους πελάτες σχετικά με το θέμα με ειδικά φυλλάδια στο δωμάτιό τους αλλά και κατά την άφιξή τους.

Σκοπός μας για το προσεχές μέλλον είναι

Να μειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων μας, κομποστοποιώντας τα οργανικά απόβλητα της κουζίνας μας (φλούδια, όσπρια, φρούτα), ώστε να παράγουμε φυσικό λίπασμα για τον κήπο μας.
Να διαχωρίσουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά που χρησιμοποιούμε (γυαλί, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο) στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης του δήμου μας, καθώς και να ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να ανακυκλώνουν τα υλικά που χρησιμοποιούν στο ξενοδοχείο μας (όπως εφημερίδες, πλαστικά και τσίγκινα μπουκάλια), τοποθετώντας τα σε μικρούς μπλε κάδους που θα τοποθετηθούν σε ευδιάκριτα σημεία στις εγκαταστάσεις μας.